Agenda | WereldDansWerkPlaats
7
page-template-default,page,page-id-7,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Agenda

Iedere donderdagavond: Javaanse dansles

Iedere donderdagavond 20.00 - 21.00 uur

Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag

Geboren en getogen op Java deelt dansers en docent Rahmida Dewi Patmawati haar liefde voor Javaanse dans graag met anderen. Vanaf april 2018 is Rahmida gestart met Javaanse creatiedansles. Een hedendaags dansgenre gebaseerd op Javaanse klassieke dans, waar je onder andere de diverse sierlijke bewegingen leert.

Voor meer informatie (over starten met de lessen):
mida.madaloka@gmail.com
0626475077

Over Rahmida:

Rahmida Dewi Patmawati is geboren in Yogyakarta, Indonesië. Op jonge leeftijd leerde ze dansen van haar moeder die ook danslerares was.
Op de middelbare school en later aan het Indonesian Institue of the Art (ISI) volgde ze een studie in danskunst om vervolgens door heel Azië de Indonesische danscultuur te vertegenwoordigen.

In 2015 verhuisde Rahmida naar Nederland, waar ze sindsdien danst bij diverse groepen en lesgeeft aan kinderen en volwassenen.

foto Jurriaan Brobbel

Iedere donderdag – Afro, hip hop & bubbling (old skool) les door Madonna Purperhart

Iedere donderdag, 18.00 t/m 20.00 uur.

Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag

Iedere donderdagavond geeft Madonna les in een combinatie van afro, hip hop & bubbling (old skool).

Voor meer informatie of het bijwonen van een gratis proefles, neem contact op met Madonna via: b4dance@outlook.com

foto Jurriaan Brobbel

Monsoon Jam

29 juni, 20:00 uur

Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag

Monsoon Jam is het maandelijkse presentatiemoment van alle mogelijke werelddansinitiatieven: een werelddansexplosie die de stad Den Haag laat zien wat er allemaal te beleven is!

Het programma wordt nader bekend gemaakt.

Masterclass: Balinese dans door Eka Santi Dewi

1 juli, 11.00 - 17.00 uur (inclusief pauzes)

Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag

WereldDansWerkPlaats biedt i.s.m. DwiBhumi een speciale masterclass Balinese dans door Eka Santi Dewi (1980, Bali).

Tijdens deze workshop** wordt aandacht besteed twee Balinese dansen;

1) 11.00 – 13.30 uur: de Legong.
Legong is de basis van de klassieke Balinese dans. Deze dans staat bekend om haar vrouwelijkheid, waarin sierlijke hoofd-, oog-, hand- en vingerbewegingen elkaar afwisselen.

*PAUZE*

2) 14.30 – 17.00 uur: de Teruna Jaya.
Teruna Jaya is een vorm van klassieke Balinese dans, die wordt gezien als het meesterwerk van de Babancihan (androgyne) stijl. Het eert de menselijke complexiteit en verkent mannelijke en vrouwelijke energieën. De dynamische en intrigerende bewegingen van ogen en handen belichamen diverse emoties.

Deelnemerskosten per workshop: €10,- inclusief drankje.

Nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Reserveren via: arjanti@gmail.com.

**De workshops zijn open voor dansers met al enige ervaring in Balinese dans.

Over Eka Santi Dewi
De Balinese danseres Eka Santi Dewi werd geboren in het bergdorp Satera in het noordoosten van Bali. Op 7-jarige leeftijd zette ze haar eerste danspasjes. De bekende leraar
I Nyoman Durpa merkte haar natuurlijke aanleg op en maakte haar vertrouwd met de basisbeginselen van de Balinese dans.
Op 18-jarige leeftijd studeerde ze af aan het SMKI met een Eerste prijs voor Dans.

Sinds 1998 is Eka verbonden als lesgeefster aan één van de grootste dansscholen van Bali, Sanggar Seni Dwi Mekar, en heeft er meer dan 100 leerlingen onder haar hoede.

Momenteel is zij actief als danseres en docent en verzorgt het artistieke gedeelte voor activiteiten van de Balinese gemeenschap in België. Daarnaast begeeft ze zich als veelgevraagde artiest op religieuze ceremonies en internationale podia.

ZOMERSTOP

juli & augustus 2018

Den Haag, Nederland, de wereld

In de zomermaanden juli en augustus heeft WereldDansWerkPlaats een zomerstop! In september zijn we weer terug met Monsoon Jam én primeurs voor het komende seizoen!

In de tussentijd ideeën delen? Dat kan via: info@werelddanswerkplaats.nl 

Een fijne zomer toegewenst!

Coaching op maat (inclusief studioruimte)

Iedere donderdagavond

Theater De Vaillant

In het hoofdkwartier van WereldDansWerkPlaats, Theater de Vaillant, ontvang je coaching op maat. Aan de start gaan we samen in gesprek over jouw behoeften en wensen. Deze begeleiding op maat kan variëren van artistiek inhoudelijke coaching tot aan productionele hulp. In de studio kun je vervolgens aan de slag om bijvoorbeeld eigen materiaal te oefenen, een nieuwe productie te maken of innovatieve lesmethodes te ontwikkelen.

Coaching op maat heeft een looptijd van een halfjaar: van oktober t/m januari en/of van februari t/m juni. Iedere week is er een blok van twee uur beschikbaar: van 18:00 uur t/m 20:00 uur of van 20:00 uur t/m 22:00 uur.

Kosten: €15,- per week

Meedoen met Coaching op maat? Stuur een mail of bel ons!