Arangetram van Kinita Chotkan | WereldDansWerkPlaats
1294
post-template-default,single,single-post,postid-1294,single-format-standard,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Arangetram van Kinita Chotkan

Arangetram van Kinita Chotkan

Kinita doet 8 december 2019 Arangetram in Bharata Natyam. ‘Arangetram’ betekent letterlijk ‘het betreden van het toneel’ en is het officiële podiumdebuut van een (professioneel) beoefenaar van een klassieke danser(es). Bharat natyam, is een eeuwen oude klassieke dansstijl, oorspronkelijk beoefend in de tempels in Zuid-India. Ook wereldwijd is deze dansstijl zeer bekend. De dans omvat alle facetten van het leven en brengt door expressie en mime op symbolische wijze religieuze concepten over.

Kinita’s Arangetram wordt begeleid door een internationaal muziekensemble, namelijk; Sri Giridhara (Mridangam speler), Bhavana Pradyumna (zangeres), Praveen Prathapan (fluitist) en Jolanda Boejarat ( natuvangam speelster en tevens docente/guru).

Zondag 8 december | 14.00 uur | Stadstheater Zoetermeer

Kinita Chotkan danst al vanaf haar 13e. Ze bleef gemotiveerd, en oefende thuis erg veel. De elegantie, strakheid en discipline van de dans is wat Kinita aantrok om te blijven dansen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.