Workshop & cursus Balinese Dans | WereldDansWerkPlaats
1993
post-template-default,single,single-post,postid-1993,single-format-standard,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Workshop & cursus Balinese Dans

Workshop & cursus Balinese Dans

Nieuw bij de WereldDansWerkPlaats:

Balinese dans

docent: Nova Burdo-Marseline

 

Balinese dans,  tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. 

Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de kleurrijke kostuums, maar vooral ook de expressieve gelaatsuitdrukking, de sierlijke, soms vloeiende en ingetogen, dan weer felle en krachtige hoofd, nek, schouder, arm, vinger en teenbewegingen.  

Er zijn dansen met of zonder verhaal, maskerdansen, krijgsdansen, hofdansen, dansen die zelf het ritueel vormen (bv. trance-dansen), maar ook dansen die de ceremonie opluisteren en vervolmaken of dienen ter vermaak. En niet te vergeten de nauwe samenwerking met de muziek, gamelan.

 


Workshop Balinese dans

Datum: Donderdagavond 24 maart 2022

Tijdstip: 20.15- 21.45, locatie de Vaillant

Kosten: 10 euro

In de workshop wordt aandacht besteed aan de basis bewegingen en techniek. Hier leer je een simpele choreografie. Deze workshop is geschikt voor beginners of dansers op zoek naar nieuwe inspiratie.

Wil je meedoen?
Stuur ons een mail naar info@werelddanswerkplaats.nl


10 weekse cursus Balinese dans  

Datum(s): Donderdagavond 31 maart 2022 tot en met 9 juni 2022 ( 5 mei valt uit) 

Tijdstip: 20.15-21.30, locatie de Vaillant (elke donderdag)

Kosten: 100 euro 

In de cursus wordt verder gewerkt aan de basis techniek, gezichtsuitdrukking, bewegingen van de vingers, handen, hoofd, nek en voeten. Ook leren we een mooie choreografie.  

Tijdens zowel de workshop als de cursus wordt er gebruik gemaakt van echte traditionele attributen. Zo dans je met echte sluiers, plateautjes, waaiers, etc. Ook zijn er sarongs beschikbaar om in te dansen.

Wil je meedoen?
Stuur ons een mail naar info@werelddanswerkplaats.nl

 Over de docent Nova Burdo-Mars
eline 

Nova is opgegroeid in Jakarta, Indonesië. Haar liefde voor Balinese dans ontstond sinds zij 8 jaar oud was. Zij volgde lessen na schooltijd in dansscholen in Jakarta en Bali in de lange vakantie.  

Sinds zij in Nederland woont, geeft ze dans optredens zowel binnenland en buitenland. één tot drie keer per jaar probeert zij naar Bali te vliegen om nieuwe dansen te leren en haar te verdiepen in de techniek, daarnaast geeft ze ook danslessen en workshops hier in de Nederland.

 


 

De workshop en de cursus zijn los van elkaar te volgen

Meedoen kan door een mail te sturen naar info@werelddanswerkplaats.nl

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.