Choreografie | WereldDansWerkPlaats
25
page-template-default,page,page-id-25,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Choreografie

Start choreografietraject met Tjarda van Straten

mei & juni 2018

Ben jij als dansmaker op zoek naar nieuwe mogelijkheden om jezelf uit te drukken, op zoek naar nieuw bewegingsmateriaal? Dan is het choreografietraject iets voor jou!

Tijdens het choreografietraject worden crossovers tussen verschillende werelddansen gestimuleerd. Iedere danser gebruikt zijn eigen basis voor het ontwikkelen van een nieuwe stijloverstijgende choreografie, gemaakt door een professionele choreograaf. Tijdens het traject van mei en juni 2018 wordt deze rol vervuld door Tjarda van Straten, bekend in Contemporary Fusion Bellydance en artistiek directeur van The Amano Project / HipSick Unusual Theatre. Als choreograaf maakte Tjarda onder andere in Rwanda een voorstelling met dansers met verschillende dansachtergronden en ervaring.

Voor het choreografietraject zijn alle soort bewegers zijn welkom, vanuit iedere stijl is aanmelden mogelijk. De individuele bewegingskwaliteiten van de deelnemers vormen het uitgangspunt voor het  maken van de choreografie, waarin iedereen in eigen kracht kan ‘shinen’. Bewegingsoefeningen uit de Laban Bewegingsanalyse zorgen voor het vergroten van keuzes in het creëren van  de eigen choreografie.

DANCE IS NOT ABOUT THE MOVES, DANCE IS ABOUT WHAT MOVES YOU.”
Tjarda van Straten.

Repetitiedagen: 10 mei, 17 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni, 28 juni.
Iedere donderdag vanaf 19.30 t/m 21:30 uur in Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag.

Tijdens Monsoon Jam op vrijdag 29 juni is de mogelijkheid tot presenteren van het eindresultaat/work-in-progress aan publiek in Theater de Vaillant.

Deelnemerskosten: €45,- per deelnemer.

Vanaf december 2017 t/m januari 2018 heeft  het eerste choreografietraject van WereldDansWerkPlaats plaatsgevonden. In zes sessies hebben de deelnemers van het eerste choreografietraject onder leiding van choreografe en theatermaker Nita Liem (Don’t Hit Mama) gewerkt aan tools waarmee de dansers zich ook als makers kunnen ontwikkelen. De groep bestond uit Indiase dansers, maar was toch heel divers. Sommige makers zijn jong in de dans, andere zijn al ervaren.

Samen zijn zij een zoektocht gestart naar nieuwe uitdrukkingsvormen binnen Indiase dans.
Maar daarvoor moet je eerst komen tot de definitie:
Wat maakt Indiase dans tot dat wat zij is?

In Indiaas danslab hebben de dansmakers in de studio een kijkje gegeven in dit proces. Publiek was welkom om te observeren en in gesprek te gaan met de deelnemers en choreografe Nita Liem.