WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo

Over

Maken, leren, verbinden en zichtbaar maken.

Werelddans laten groeien en bloeien, dát is waar de WereldDansWerkPlaats het verschil in maakt!

Den Haag is trots op de diverse dansstijlen dat het rijk is: Indiase dans, Afrikaanse dans, flamenco, tango, buikdans en salsa. Ook zijn er Javaanse, Chinese en Surinaamse dansgroepen, evenals een bloeiende urban scene. Op al deze plaatsen worden dansen gemaakt die de dansers en makers het liefst zo goed mogelijk willen uitvoeren, willen ontwikkelen en zo veel mogelijk willen laten zien. Maar, vaak zijn deze dansstijlen ongekend bij het grote publiek, afwezig op reguliere podia en missen de middelen om zich professioneel te ontwikkelen. Dát is precies waar de WereldDansWerkPlaats het verschil in maakt!

WereldDansWerkPlaats wordt bestuurd door Stichting Monsoon en is een overkoepelende organisatie die verschillende projecten omarmt:

TEAM

TEAM

Artistiek leider: Jolanda Boejharat

Productie: Pooja Karthik

Publiciteit: Zoe Winck

BESTUUR

Ir. Swati Sen Gupta

Drs. Patricia Dekker

Hoogleraar Prof. Dr. Bart Barendregt

Jolanda Boejharat – WereldDansWerkPlaats onderstreept het belang van erkenning voor de werelddans en is geïnitieerd door Jolanda Boejharat, een sleutelfiguur in het Nederlandse werelddansveld met een jarenlange ervaring als danseres, choreograaf, docent en spreker in de werelddans.

‘’Dans is een universele taal en heeft de kracht om mensen te verbinden”

Jolanda heeft vier jaar bij CultuurSchakel gewerkt, daarvoor vier jaar bij Culturalis. Tijdens haar werkzaamheden bij CultuurSchakel was zij de initiator en de projectleider van het Seven Seas Festival (de voorloper van het Global Dance Festival). Daarnaast is zij ook projectleider geweest van een aantal grote projecten toen zij bij Culturalis werkte, zoals Made In Turkey, een dansproject over dans en identiteit met Turkse volksdans en Turkse hiphop, waarbij werd samengewerkt met dansers uit Turkije en Nederland (met presentaties in Den Haag, Utrecht en Amersfoort).

Met name werelddans, wereldmuziek kunnen tot de specialisatie van Jolanda Boejharat worden gerekend. Voor haar is het van essentieel belang dat cultuur voor iedereen mogelijk en toegankelijk is.

Jolanda ziet het dan ook als haar taak om vooral cultureel diverse groepen met elkaar in aanraking te brengen, bruggen te slaan en mogelijkheden te creëren, opdat ieders talent tot zijn of haar recht kan komen en zichtbaar kan zijn. Vanuit dit perspectief werkt WereldDansWerkplaats.

Jolanda is tevens coördinator en docente bij Indiase Dansschool Monsoon, onderdeel van WereldDansWerkPlaats.

Scroll naar boven