WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Valentine’s Jam

15 februari 2019 @ 20:00 - 23:00

Dance celebration of love

In het teken van Valentijnsdag viert WereldDansWerkPlaats samen met het Atrium de liefde. In het kloppende hart van de stad dansen verschillende culturen over liefde en ontplooien we de nieuwsgierigheid voor de ander. Dit doen we allemaal tijdens Valentine’s Jam, een avond waar dans centraal staat, om te doen, te kijken, te beleven, een plek om elkaar te ontmoeten en de dansvloer op te gaan.
Met een dansprogramma, workshops en dansbare lovebeats. Met of zonder (dans)partner? Iedereen is welkom om te dansen, workshops te volgen of te kijken naar de optredens.

Programma:

Couple skating – Es Quint Foundation (Optreden & Workshop)
Rollerskaten is weer helemaal terug. Anno 2019 heeft het Urban Freestyle Rhythm Roller Skating zich wereldwijd enorm ontwikkeld en ligt de pubertijd van het moderne roller skaten mijlenver achter de underground beoefenaars en liefhebbers van nu. Binnen de wereldwijde roller skate community neemt Es Quint uit Den Haag een unieke plaats, door het uitdragen van de diversiteit van roller skaten.
Bij couple skating rolt een duo ritmisch samen en houden ze elkaar in balans, terwijl de een leidt en de ander volgt.
Tijdens Valentine’s Jam geeft Stichting Es Quint een korte workshop waarnaar je daarna zelf op de vloer kunt rollen, leuk om samen met je (dans)partner, vriend of vriendin uit te proberen.
Geef je maat door via pr@es-quint.org en voor € 2,50 kun je de hele avond gebruikmaken van de skates. Dit gehele bedrag komt ten goede van Stichting Es Quint, voor het motiveren van bewustwording en ondersteuning van meditatie in beweging ten behoeve van gezondheid en vitaliteit en de ondersteuning van initiatieven , die actief bijdragen aan het welzijn van kinderen met een sociale achterstand in binnen -en buitenland.

Dj Groove Selektor Brian Bfunk

foto Stichting Quadsk8

 

African percussion – Attaaya (Optreden)
Arno Willekes (docent aan LAK, Leiden) is van oorsprong een multi-instrumentalist en maakte vanaf 1995 de overstap naar de Djembé, Doundoun en Sabar drums uit met name Senegal. Met zijn percussiegroep Attaaya brengt hij live afrovibes naar het Atrium.

foto Jurriaan Brobbel

Tango Centro (Optreden & Workshop)
De Argentijnse tangoschool Tango Centro heeft al vaker opgetreden in het Atrium, zoals tijdens het grote dansevenement Stadsbal. Met een optreden en een workshop onder leiding van Anita van der Helm, wordt het een zwoele dansavond.

Tribal Fusion Bellydance – Vleer (Optreden)
De Haagse docent en danseres Vleer speelt graag met de mogelijkheden van buikdans. In WereldDansWerkPlaats geeft ze les in Tribal Fusion Bellydance, samen met haar studenten presenteert ze een stuk over de speelse kant van de liefde. Een coquette dans met elementen van urban dans stijlen zoals tutting en een hint van Burlesque.

foto Jurriaan Brobbel

Latin/Urban – A.I.R. met o.a. Andres Jimenez (Optreden)
Deze dansers werkte drie jaar geleden samen in de Urban danswerkplaats, nu komen ze weer bij elkaar,  dit maal in WereldDansWerkPlaats. In deze jam geven ze een speciaal Valentine’s optreden.

Caribbean Zumba – Shalini Bholasing (Optreden & Workshop)
Heb jij het ook zo koud tijdens deze wintermaanden? Maak jezelf klaar voor een Carribbean Zumba work-out. Shalini Bholasing neemt je mee naar de tropen en je zult de kou even helemaal vergeten. Stop thinking and start shaking!Afro/Urban – Beweigi (Optreden)

De afro/urban talenten uit het Haagse Laakkwartier geven een optreden van Beweigi, dat staat voor dynamisch, energiek en rauw. Met een hippe medley staan 2 dansgroepen tegenover elkaar.

Love fortune teller puppet – Ludmilla Nikolayevna Popova & Catherine Gardner
Tijdens de Valentine’s Jam kan iedereen zijn/haar liefdestoekomst laten voorspellen door Nikolayevna Popova. Zij is een knappe Russische dame uit Siberië. Zij is de moeder van vijf kinderen en oma van vijftien kleinkinderen. Haar man, Ivan is weggelopen om bij het Moscow State Circus te gaan werken en nu is zij op zoek naar een nieuwe liefde.

 

Tribal Fusion, Gipsy, Kandyan en Tarantella – Santa Sara & Ferdy Karto (Optreden)
Dans is in vele beschavingen veel meer dan een uiting. Het is het versterken van de gemeenschap en het bevorderen van eigen welzijn. De Italiaans-Chileense Santa Sara danst Tribal Fusion, Gipsy, Kandyan en Tarantella. Deze laatste vorm heeft een Hellenistische traditie, waarbij de stelling ‘rotatie breekt wat ons houvast geeft’ van toepassing is. Santa Sara legt de nadruk op het ritueel van dans. Samen met performer Ferdy Karto schept ze een beeld van verwantschap – hoe de dynamiek van liefde uiteindelijk rustig landt in het hart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiphop – Dansbende (Optreden)
Plezier, energie en creativiteit, Dansbende danst een hiphop liefdesremix.

 

Single ticket € 5,-  (geldig voor één persoon) / Couple ticket (kom samen) € 7,50
Tickets via het onderstaande formulier of aan de deur van het Atrium. 

Gegevens

Datum:
15 februari 2019
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

Atrium City Hall
Spui 70
Den Haag,
+ Google Maps

Organisatoren

WereldDansWerkPlaats
Atrium City Hall
Scroll naar boven