WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Monsoon Jam – Music meets Dance

28 september 2018 @ 20:00 - 22:00

Tijdens Monsoon Jam zal Renadi Santoso vanuit Indonesische dans en martial art zijn bewegingsideeën met het publiek delen. Geïnspireerd op de universele taal van dans laat Indiase danseres Saskia Pahladsingh een nieuwe choreo zien! Khun Sreynoch, van New Cambodian Artists -het enige moderne dansgezelschap van Cambodja- presenteert een solo gebaseerd op haar eigen leven als vrouw en danser, een unieke kijk in de huidige ontwikkelingen in de Cambodjaanse cultuur.
De dansmeesters, spelers en muzikanten (kendang-spelers) van Ikatan Pencak Silat Indonesia (IPSI) geven een unieke presentatie on stage.

Op 28 september a.s. gaan we voor het eerst een wereld -dans & muziek jam on stage doen. Kom je met ons meejammen?  Neem je instrument mee en/of laat jouw dans zien op het open podium voor dansers en muzikanten van alle windstreken. 

MEET THE ARTISTS:

Khun Sreynoch
Is één van de danseressen van New Cambodian Artists, het enige moderne dansgezelschap van Cambodja. Khun is de hele maand september in Nederland om zoveel mogelijk dansvoorstellingen te zien – nog nooit zag ze live moderne dans – mensen uit de danswereld te ontmoeten en haar gezelschap te promoten.
Samen met de Nederlandse theatermaker Bob Ruijzendaal maakte ze een solo, losjes gebaseerd op haar eigen leven, als kunstenaar en als vrouw. Om de lagere school te betalen verkocht Khun als meisje ansichtkaarten bij Angkor Wat, een immens tempelcomplex in Cambodja. De solo genaamd Postcards from the Wat is nu haar eigen ansichtkaart naar Europa geworden. Tijdens Monsoon Jam danst Khun een aantal delen uit deze grote solo, een unieke kijk in de huidige ontwikkelingen in de Cambodjaanse cultuur.


Renadi Santoso

Met een studie in Javaanse, Balinese en Sudanese dans & Pencak Silat put Renadi Santoso uit veelzijdig bewegingsmateriaal. Als muzikant en/of danser was hij betrokken bij diverse moderne dansproducties, theaterstukken en muziekcomposities.
Tijdens Monsoon Jam zal Renadi zich laten leiden door het moment en de ruimte en hoopt hij hiermee de typische, specifieke kracht, intuïtieve flow en on the fly structuring van improvisatie te laten voelen. In tegenstelling tot wat in de klassieke Indonesische dansen gebruikelijk is, zal er geen verhaal uitgebeeld worden. De bewegingstaal wordt gedeconstrueerd en geabstraheerd, waardoor nieuwe betekenissen en concepten kunnen worden toegewezen aan de van oorsprong klassieke bewegingen en poses. De toeschouwer krijgt de mogelijkheid een eigen verhaal te bedenken bij het zien van deze dans. 


 

 

Saskia Pahladsingh
Saskia’s roots liggen in de Zuid-Indiase klassieke dans Bharata Natyam. In 1999 volbracht zij succesvol haar Arangetram (traditioneel podiumdebuut) onder begeleiding van haar guru Smt. Sitra Bonoo. Momenteel geeft ze masterclasses en workshops vanuit haar eigen Bharata Natyam dansschool in Den Haag, Anjaly Abhinaya.
Saskia Pahladsingh over haar nieuwe choreo tijdens Monsoon Jam:
‘Mijn dansziel laat ik graag bekoren door diverse internationale dansstijlen. Ik ben van mening dat dans een universele taal en expressievorm is. Dit is ook terug te vinden in mijn choreo.’

 

 

World Music and Dance Jam (bring your moves, grooves and instruments)!!

20.00-22.00 uur | € 10,-
*passe-partout    | € 15,-

*passe-partout bestaat uit Monsoon Jam en de workshop Sundanese Pencak Silat in de middag: https://werelddanswerkplaats.nl/event/workshop-sundanese-pencak-silat/

reserveren via: info@werelddanswerkplaats.nl

Gegevens

Datum:
28 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Theater de Vaillant
Hobbemastraat 120
Den Haag, Nederland
+ Google Maps
Scroll naar boven