WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Balinese Dans | beginners

25 september 2020 @ 19:00 - 21:30

€15

Docente Nova laat jou kennis maken met Balinese dans! In deze workshop leer je basis bewegingen van de Balinese dans, zoals lichaamshouding, handen, ogen, voeten en gezichtsuitdrukking. Ook wordt er gedanst met voorwerpen, zoals een waaier, sluier, speer en/of parasol. 

Vrijdag 25 september | 19.00 – 21.30 uur | Theater de Vaillant

Docente: Nova Burdo-Marseline, DwiBhumi
Kosten: €15,-
Level: beginners
Aanmelden: info@werelddanswerkplaats.nl

Over DwiBhumi

Bali, intense kleuren, magische klanken, intrigerende tempelceremonies, sierlijke bewegingen, elegante bevolking, machtige vulkanen, felgroene rijstvelden, exotische geuren van wierook en bedwelmende bloemen . . . het Indonesische eiland Bali is voor ons, DwiBhumi, een niet aflatende bron van inspiratie!

DwiBhumi betekent ‘twee werelden’ en verwijst naar het Balinese concept van ‘sekala’ en ‘niskaka’ – de zichtbare, tastbare wereld en de onzichtbare, immateriële wereld waarop de religie van Bali is gebaseerd. Maar de ‘twee werelden’ staan ook voor de Balinese en Nederlandse cultuur, die letterlijk en figuurlijk mijlenver uit elkaar liggen, maar door middel van kunst en cultuur met elkaar verbonden worden.

DwiBhumi is in 1999 in Bali begonnen als samenwerking met het Museum Puri Lukisan in het dorp Ubud. Sinds 2003 zijn we in Nederland gevestigd en zien het als onze hoofdtaak om de kennis van en waardering voor Balinese kunst en cultuur door ons hele land te verspreiden.

Nova Burdo-Marseline is onze artistiek leidster en zij danst al sinds haar 8e Balinese dans. Ze heeft les gehad op dansscholen in Jakarta, LKB Saraswati & Bulungan en in Ubud en Denpasar, Bali. Naast Balinese dans is ze ook geschoold in andere Indonesische dansen, zoals uit West Java, Oost Java, Kalimantan en Sumatra.
Sinds 2012 is zij bezig in de danswereld hier in Nederland en heeft zowel nationale als internationale optredens gegeven. Daarnaast heeft ze ook zowel dansworkshops en privé danslessen gegeven voor kinderen en volwassene.
Haar missie is Indonesische dansen en dan met name Balinese dansen te promoten in Nederland.

Gegevens

Datum:
25 september 2020
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Locatie

Theater de Vaillant
Hobbemastraat 120
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Organisator

WereldDansWerkPlaats
E-mail
info@werelddanswerkplaats.nl
Bekijk de site van Organisator
Scroll naar boven