Global Dance Workshops | WereldDansWerkPlaats
1149
page-template-default,page,page-id-1149,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Global Dance Workshops

WereldDansWerkPlaats organiseert samen met theater De Nieuwe Regentes de eerste editie van het Global Dance Festival op vrijdag 1 en zaterdag 2 november. Het Global Dance Festival brengt dansstijlen vanuit de hele wereld naar Den Haag. Een sprankelend festival vol van optredens, documentaires, global bazar, een debat én natuurlijk workshops. 

Er is dit weekend keuze uit vijf dansworkshops in verschillende wereldse stijlen. 

Vrijdag 1 november

Workshop Balinese Dans

Balinese dans: Legong Lasem

Docent: Eka Santi Dewi i.s.m. DwiBhumi
Tijd: 18.00 – 20.00 uur
Prijs: €15,-

Op het Indonesische eiland Bali waren de paleizen, puri genoemd, lange tijd de machtcentra. Ze hadden onder andere de rol van beschermers van de kunsten. De meest bekende Balinese hofdansen behoren tot het genre Legong Keraton. Ze werden tot halverwege de 20ste eeuw voornamelijk uitgevoerd door jonge meisjes ter vermaak van de koning in zijn paleis. Toen het toerisme naar Bali op gang kwam werd de Legong wereldberoemd. Vooral de ingetogen sierlijkheid en de virtuoze techniek van Legong-danseressen brengt Bali wereldfaam als ‘eiland van de duizend dansen’. Nu Bali sinds 1945 opgegaan is in de Republik Indonesia worden Legong-dansen vooral tijdens tempelceremonies en voor toeristen opgevoerd.

Meld je aan

In Legong wordt gedanst met waaiers, die de schoonheid van de bewegingen accentueren. Abstracte scènes worden afgewisseld met verhalende delen. Ook vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe Legong-dansen gemaakt.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met DwiBhumi. Tijdens de workshop zal gastdocent Eka Santi Dewi (Bali, Antwerpen) een deel van deze dans instuderen (het abstracte, pure dansgedeelte).

Zaterdag 2 november

Whirling & choreography

Docent: Valentina Lacmanovic
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Prijs: €10,-

Meld je aan
Valentina Lacmanovic

This workshop will be about integrating spinning into choreography.

Valentina: “I make pieces that are disorientating and disturbing. Entertainment is already everywhere anyway… It is not ment to be a provocation but an invitation on a journey. I like to think that my work is a canvas where the audience can project their visions, live through their own stories in a very intimate way and possibly experience a dream-like shift in consciousness”. 

Flamenco dans

Docent: Lizzy Verloop
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Prijs: €10,-

Meld je aan

Leer in deze workshop de Spaanse dans met de karakteristieke trotse houding, de mooie hand en armbewegingen, het ritmische klappen (palmas) en het krachtige voetenwerk (escobilla).
In de workshop besteden we aandacht aan al deze Flamenco technieken en de expressie en inleving van de dans. En we leren een choreografie aan zodat je aan het eind van de workshop een stukje op muziek kunt dansen.

Lizzy houd van de expressie, passie en drama in de vooral traditionele Flamenco en dat
zie je terug in haar lessen.

Fotograaf: Sjoerd vd Hucht

Fusion duets

Docent: Tjarda van Straten
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Prijs: €10,-

Meld je aan
Workshop Fusion Duets

Tjarda is well-known for her open-minded approach towards fusion dance. Both her teaching and  choreographies have inspired peers and audiences around the globe and her work triggers many in finding their own path. She has choreographed many pieces with dancers from different dance backgrounds. One of her biggest fusion dance projects was for the Ubumuntu Arts Festival in Rwanda.

West-Afrikaanse dans

Docent: Mass Diallo
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Prijs: €10,-

Meld je aan

Mass is een nieuwsgierige artiest die de rijke danstradities van het Afrikaanse continent volledigwil beheersen. De typische en energieke dansstijl Sabar uit Senegal is zijnspecialiteit, die hij van kinds af aan danste op straat in Dakar. Djembé is zijn tweedepassie, de danst die hij als virtuoos geheerst Hij danst met liefde andere Afrikaanse dansstijlen als Djola, Serrere, Manding, Toucouleur, Peulh, Zoulou and Afrikaansemodern dans.