WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo

Global Jam 2022: Moving through Space

Moving through Space:

Husam Kamel is een van oorsprong uitvoerende danser, getraind in de Urban en contemporary stijlen. In 2019 heeft hij zijn docentopleiding aan de Amsterdamse universiteit voor de kunsten afgerond.

De Zuid indiase tempel dansstijl, de Bharata Natyam, kent nog steeds een levendige danspraktijk, ook hier in Nederland. Ook vandaag de dag nog worden de authentieke kostuums en sieraden gedragen door de dansers. Alleen de finesse en het hoe en waarom weten we vaak eigenlijk niet zo goed. Guru Chandrika Sundararaman gaat dieper in op het kostuum, de haardracht, de sieraden en de make-up van deze stijl.

Op dit moment bestudeert hij de oorsprong van de dans. In zijn workshop ‘Moving through Space” wil hij dansers bewuster maken van hun lichaam en meer inzicht geven hoe je muziek daarbij kan gebruiken. Ook gaan we aan de slag met enkele bewegingstheorieën waarvoor hij de inspiratie heeft opgedaan tijdens zijn studiereis uit 2021.

Zijn fascinatie voor dansrituelen zijn begonnen tijdens zijn reis naar Egypte: Cairo, daar heeft Husam, de Zar en Zikre bestudeerd. Vanuit Cairo is hij verder getrokken naar het Zuiden: Luxor en Aswan. Daar heeft hij verschillende plekken van de Godin Bastet bezocht. Zij staat bekend als Godin van vreugde, muziek, van het leven en dans.

Husam begint zijn workshop met een presentatie over zijn studiereis in Egypte, daarna gaan we zelf aan de slag. De workshop is open voor dansers van alle stijlen.

Meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@werelddanswerkplaats.nl, vermeld daarbij je leeftijd en jouw dansstijl. Dat is prettig voor Husam.

19 februari | 14.00-15.30 uur | €10,- | Docent: Husam Kamel

 

 

Global Jam; Moving through Space 

Datum: 19 februari 2022

Locatie : de Vaillant

Aanvang: 14.00 uur

14.00 -15.30 Workshop Moving through Space door Husam Kamel

16.00 -17.30  Meeting Dansplatform, met een hapje en een drankje

Workshop 10 euro, gratis voor leden van het Dansplatform.

Beide onderdelen zijn los van elkaar te volgen

 


 

Scroll naar boven