WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo

Organisatie

WereldDansWerkPlaats is geïnitieerd door Jolanda Boejharat, een sleutelfiguur in het Nederlandse dansveld met een jarenlange ervaring als danseres, choreograaf, docent en spreker in werelddans. Zij werkt vanuit Monsoon Foundation. Zij heeft vier jaar bij CultuurSchakel gewerkt, daarvoor vier jaar bij Culturalis. Tijdens haar werkzaamheden bij CultuurSchakel was zij de initiator en de projectleider van het Seven Seas Festival. Daarnaast is zij ook projectleider geweest van een aantal grote projecten toen zij bij Culturalis werkte, zoals Made In Turkey, een dansproject over dans en identiteit met  Turkse volksdans en Turkse hiphop, waarbij er werd samengewerkt met dansers uit Turkije en Nederland (met presentaties in Den Haag, Utrecht en Amersfoort). Met name werelddans, wereldmuziek en urban dans kunnen tot de specialisatie van Jolanda Boejharat worden gerekend. Voor haar is het van essentieel belang dat cultuur voor iedereen mogelijk is en toegankelijk.

Zij ziet het dan ook als haar taak om vooral cultureel diverse groepen met elkaar in aanraking te brengen, bruggen te slaan en mogelijkheden te creëren, opdat ieders talent tot zijn recht kan komen en zichtbaar kan zijn. Vanuit dit perspectief werkt WereldDansWerkplaats.

Neem contact op met Jolanda Boejharat.

foto Sunny Jagesar

Regelmatig betrekken we in WereldDansWerkPlaats ook dansers uit het veld om mee te denken, zodat het aanbod van WereldDansWerkPlaats bottom-up tot stand komt en we kunnen reageren vanuit de wensen en behoeften van het veld.

Scroll naar boven