WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo

Global Dance Festival

1 en 2 november: Global Dance Festival

WereldDansWerkplaats organiseert samen met De Nieuwe Regentes het Global Dance Festival!
Het Global Dance Festival brengt dansstijlen uit de hele wereld naar Den Haag.
Zoveel verschillende mensen en zoveel verschillende soorten dansen. Van klassiek tot modern en folklore tot nieuwe fusion-vormen. Voor ieder wat wils.

Vrijdagavond 1 november a.s. staat in het teken van Haags talent uit alle windstreken: Global Dance Talents. Acht dansgroepen showen hun talent in een gevarieerd programma op het mooie podium van de Nieuwe Regentes.

Op zaterdag 2 november a.s. zijn in de middag allerlei workshops te volgen van verschillende niveau’s. Ook is er een debat over de toekomst van werelddans hier in Nederland. The future is moving. In de avond is er een voorstelling waarbij we het beste uit Nederland naar Den Haag halen. We bieden een podium aan zowel authentieke performances als nieuwe dansontmoetingen.
Tevens is de première van Dragon’s Child een nieuw  danstheaterstuk, waarbij de identiteit van Chinezen in Nederland het hoofdingrediënt zijn. Dit stuk is gemaakt onder leiding van choreograaf Cunsong Xu ( artistiek leider van Groundbreakers) in opdracht van WereldDansWerkPlaats. Ook Mass Diallo uit Senegal is te zien in het avondprogramma op de zaterdag. Mass Diallo is een bijzondere Senegalese danser. Hij is een nieuwsgierige artiest die de verschillende danstradities van het Afrikaanse continent beheerst.

 

 

Scroll naar boven