WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo

Trainingstrajecten

Een overzicht van trainingstrajecten gericht op choreografische vaardigheden van de afgelopen jaren.

2019

Indiaas Danslab

Met haar gracieuze bewegingen, onbetwiste techniek en subtiele expressie hoort Janaki Rangarajan bij de huidige generatie toonaangevende dansers uit India. In 2019 bezocht Janaki Den Haag en heeft ze een intensieve masterclass gegeven aan gevorderde Bharata Natyam dansers.

Tijdens de vijf-daagse training hebben studenten uit Nederland onder leiding van Dr. Janaki Rangarajan een nieuwe choreografie geleerd: Ardhanareeshwaram. Deze Zuid-Indiase klassieke tempeldans gaat over God Shiva en aanbidt de dualiteiten van man en vrouw verenigd in één wezen. Een ware inspiratie voor de toplaag van Bharata Natyam dansers uit Nederland.

2018 

Fusion Danslab

Dansers met verschillende dansachtergronden, zoals tribal fusion, ballet, burlesque en Indiase dans, hebben gewerkt met voor hen nieuwe danstools waaronder de Labantechniek. In dit Fusion Danslab ging het om het leren van nieuw bewegingsmateriaal en de crossovers tussen de verschillende werelddansen.

De deelnemers presenteerden eigen werk en natuurlijk ook nieuwe creaties voortgekomen uit deze creatieve periode. Publiek was aanwezig om te kijken en eigen visies te delen.

2018

Indiaas Danslab

In zes sessies hebben de deelnemers van het eerste choreografietraject, onder leiding van choreografe en theatermaker Nita Liem (Don’t Hit Mama), gewerkt aan tools waarmee de dansers zich ook als makers kunnen ontwikkelen. De groep bestond uit Indiase dansers van verschillende stijlen, wat het uiteindelijke een zeer diverse groep maakte. Sommige makers zijn jong in de dans, andere zijn al ervaren.

Samen zijn zij een zoektocht gestart naar nieuwe uitdrukkingsvormen binnen Indiase dans. Maar daarvoor moet je eerst komen tot de definitie: Wat maakt Indiase dans tot dat wat zij is?

In Indiaas danslab hebben de dansmakers in de studio een kijkje gegeven in dit proces. Publiek was welkom om te observeren en in gesprek te gaan met de deelnemers en choreografe Nita Liem.

Scroll naar boven