Workshops en masterclasses | WereldDansWerkPlaats
2012
page-template-default,page,page-id-2012,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Workshops en masterclasses

Workshop Balinese Dans

 

Balinese dans,  tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie; een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië. 

Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de kleurrijke kostuums, maar vooral ook de expressieve gelaatsuitdrukking, de sierlijke, soms vloeiende en ingetogen, dan weer felle en krachtige hoofd, nek, schouder, arm, vinger en teenbewegingen.  

Er zijn dansen met of zonder verhaal, maskerdansen, krijgsdansen, hofdansen, dansen die zelf het ritueel vormen (bv. trance-dansen), maar ook dansen die de ceremonie opluisteren en vervolmaken of dienen ter vermaak. En niet te vergeten de nauwe samenwerking met de muziek,  gamelan.

 

In de cursus wordt verder gewerkt aan de basis techniek, gezichtsuitdrukking, bewegingen van de vingers, handen, hoofd, nek en voeten. Ook leren we een mooie choreografie.

Tijdens zowel de workshop als de cursus wordt er gebruik gemaakt van echte traditionele attributen. Zo dans je met echte sluiers, plateautjes, waaiers, etc. Ook zijn er sarongs beschikbaar om in te dansen.

Datum: 24 maart 2022 
Locatie : de Vaillant
Aanvang: 20.15 uur
20.15 -21.45 Workshop Balinese Dans
Entree voor de workshop kost 10 euro

Doe mee!

Meer leren in werelddans!

Regelmatig worden workshops en masterclasses georganiseerd waarbij van regionale, nationale of wel internationale docenten geleerd kan worden. Zo zijn eerder masterclasses en workshops georganiseerd in Bachata, Zumba, Indonesisch martial art, Bharata Natyam, Afrikaanse dans en meer. Elk jaar worden enkele werelddans masterclasses/workshops georganiseerd, dus hou de website in de gaten!

Heb jij een idee of wens voor een workshop? Neem contact met ons op.

foto Jurriaan Brobbel