Workshops en masterclasses | WereldDansWerkPlaats
1463
page-template-default,page,page-id-1463,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Workshops en masterclasses

Meer leren in werelddans!

Regelmatig worden workshops en masterclasses georganiseerd waarbij van regionale, nationale of wel internationale docenten geleerd kan worden. Zo zijn eerder masterclasses en workshops georganiseerd in Bachata, Zumba, Indonesisch martial art, Bharata Natyam, Afrikaanse dans en meer. Elk jaar worden enkele werelddans masterclasses/workshops georganiseerd, dus hou de website in de gaten!

Aankomende workshops

Online Masterclass Choreografie

 

Vrijdag 29 januari | 19.30 – 21.00 uur | Online, via Zoom

Nieuwe ideeën en inspiratie voor jouw choreografie! Voor groepschoreografieën en duetten, van jou, jouw leerlingen of dansgroep. Annemieke geeft creatieve opdrachten en leert algemene tools die jij op jouw eigen dansstijl kan toepassen. Ook leert zij jou hoe je bekend materiaal op verschillende manieren kunt gebruiken. Choreografie gaat over veel meer dan de danspassen alleen, daarover wil docente Annemieke ook graag haar ervaringen delen.

Elke dansstijl is welkom: Flamenco, Indiaas, Turks, Bollywood, Urban en meer! De masterclass is alleen niet geschikt voor echte paardansen, zoals stijldansen. Bij deze masterclass staat dus het vak ‘choreograferen’ centraal. Het gaat deze masterclass dus niet om het aanleren van concrete danspassen in jouw dansstijl, maar je verlaat de masterclass met een mooie dosis inspiratie en ideeën voor jouw toekomstige choreografieën.

Datum: vrijdag 29 januari
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (Om 19.15 uur wordt de Zoom-link verstuurd)
Kosten: €20,-
Docente: Annemieke Wauters
Aanmelden: info@werelddanswerkplaats.nl

Na aanmelding krijg je een mail met enkele vragen over jezelf als danser, docent, jouw dansachtergrond et cetera. Ook vragen wij je een korte video (van jezelf, jouw leerlingen of dansgroep) op te sturen voor 25 januari waarin wij jouw dansstijl kunnen zien. Het mag een hele simpele video zijn en hoeft niet van hoge kwaliteit, het is enkel om een beeld te krijgen van jouw dansstijl. Wij vragen je dit zodat docente Annemieke zich goed kan voorbereiden op de masterclass.

 

Masterclass Choreografie WereldDansWerkPlaats

Annemieke:
‘’Ben je bereid om het experiment aan te gaan en dingen te doen of denkpaden in te slaan buiten jouw comfortzone? Dan ben jij meer dan welkom!

De tijd is zeer beperkt en zal worden gebruikt om aanzetten te geven, je te helpen in de gewenste richting stappen te maken en je wat tools aan te reiken. Het doel is dat je na de masterclass daar zelf verder mee aan de slag kan gaan.’’

 

 

Wie is Annemieke Wauters?
Annemieke houdt zich bezig met Kunst & Menselijke Ontwikkeling, het liefst in een fysieke zetting. Ze heeft al 13 jaar haar eigen Moderne Dansschool Studio Inspiratie, heeft samengewerkt en gewerkt voor educatieprojecten met o.a. het NDT, Holland Dance Festival en DeDDDD. Samen met Caja van der Poel heeft ze grootscheepse community art projecten gemaakt voor festival De Betovering in Den Haag. De afgelopen zomers was ze als docent en choreograaf betrokken bij De Dutch Summer Dance Course. Heeft als theatermaker, regisseur en dramaturg gewerkt voor theatercollectief Noordvolk, waarbij ze mede het concept: ‘Choreografisch theater’ heeft ontwikkeld, waarin het ritme van dans en het ritme van tekst in elkaar vertaald kunnen worden en uitgedrukt. Was actrice en danser in gezelschap ‘De Verboden Vrucht’ o.l.v. Poppe Boonstra, waar ze fysiek theater heeft leren beoefenen. Naast haar dansopleiding heeft Annemieke ook gestudeerd aan de International School of Storytelling en aan de Amsterdamse Theateracademie. Website: https://studioinspiratie.nl/

Heb jij een idee of wens voor een workshop? Neem contact met ons op.

foto Jurriaan Brobbel