WereldDansWerkPlaats

WerelddansWerkPlaats beeldlogo

Global Dance Festival 2019

Global Dance Festival 2019

in theater De Nieuwe Regentes

Dans vanuit de hele wereld in Den Haag op 1 en 2 november 2019

optredens | workshops | global bazar | documentaires | debat

WereldDansWerkPlaats organiseerde samen met theater De Nieuwe Regentes de eerste editie van het Global Dance Festival op vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2019. Het Global Dance Festival brengt dansstijlen vanuit de hele wereld naar Den Haag. Een sprankelend festival vol van optredens, workshops, documentaires, global bazar en een debat. Op het festival waren niet alleen professionals te zien, ook danstalent kreeg een kans om onderdeel te zijn van het festival tijdens Global Dance Talents en de danstheaterproductie Dragon’s Child.

Na deze succesvolle eerste editie, kijken wij uit naar het Global Dance Festival 2020!

Vrijdag 1 november

Workshop | 18.00 – 20.00 u

Balinese dans door Eka Santi Dewi i.s.m. DwiBhumi
Legong Lasem is een Balinese dans dat wordt gedanst met waaiers, die de schoonheid van de bewegingen accentueren. In deze workshop wordt het abstracte en pure deel van deze Balinese dans aangeleerd.

Lees meer over de workshop…

Global Dance Talents | 20.30 u

Bij Global Dance Talents staat talent uit alle windstreken centraal. Verschillende dansgroepen laten hun beste choreografieën in verschillende wereldse stijlen zien. Dit staat garant voor een diverse en spectaculaire avond vol energie!
Voorafgaand aan de optredens hebben deze groepen een coachingstraject ondergaan van de WereldDansWerkPlaats.

Lees meer over Global Dance Talents…

Zaterdag 2 november

Workshops

Ronde 1 | 13.00 – 15.00 u
Flamenco dans door Lizzy Verloop
Leer in deze workshop de Spaanse dans met de karakteristieke trotse houding, de mooie hand en armbewegingen, het ritmische klappen (palmas) en het krachtige voetenwerk (escobilla). We leren een choreografie aan zodat je aan het eind van de workshop een stukje op muziek kunt dansen.

Ronde 2 | 16.00 – 18.00 u
West-Afrikaanse dans door Mass Diallo
Mass is een nieuwsgierige artiest die de rijke danstradities van het Afrikaanse continent volledig wil beheersen. De typische en energieke dansstijl Sabar uit Senegal is zijn specialiteit.

Lees meer over de workshops…

Debat ‘Moving Future’ | 19.00 – 20.00 u

Praat mee over de toekomst van werelddans in Nederland. In samenwerking met Cultuurschakel wordt een debat georganiseerd waar docenten, makers, dansers en opkomend talent van zich laten horen. Aanmelden: info@werelddanswerkplaats.nl

Global Dance Tableau | 20.30 u

Sprankelende, kleurrijke, mysterieuze en inspirerende optredens van over de hele wereld.
Energieke West-Afrikaanse dans door Mass Diallo komt voorbij, maar ook moderne whirling/spiralling door Valentina Lacmanovic, gracieuze Indiase dans door Indu Panday (een Korzo productie) én ‘the best of Global Dance Talents’.
Met trots wordt de première getoond van Dragon’s Child. Een danstheaterproductie van WereldDansWerkPlaats en choreograaf Cunsong Xu (artistiek leider Groundbreakers), over de Chinese identiteit in Nederland.

Lees meer over Global Dance Tableau…

Documentaires & global bazar | hele dag –  Films over werelddans, lekkere hapjes, drankjes, wereldse boekenmarkt, henna tattoo’s en meer.

Scroll naar boven